Зам.-министър Божан Стоянов бил агент на ДС

Зам.-министър Божан Стоянов бил агент на ДС
Божан Стоянов бил агент на ДС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов има досие от Държавна сигурност. Това показва решение на комисията по досиетата след проверка на служебния кабинет, публикувано на сайта й, съобщи БГНЕС.

Псевдонимът на настоящия зам.-министър е бил „Младенов“. Той е вербуван през 1988 г., когато е 25-годишен. Божан Стоянов е сътрудничил на СГУ на МВР-V РУ-ДС. Документи, въз основа на които е установена принадлежността, са от ръководил го щатен служител, рег. бланка, съдържащи се в лично дело IА-37117; рег. дневник; картон обр. 4. Графата за това кога е бил снет от отчет е празна. Комисията обаче разполага с данни в наличните документи, удостоверяващи принадлежност на Божан Стефанов Стоянов към органите по чл. 1 след 10.11.1989 г.

Комисията за разкриване на документите проверила министър-председателя, заместник министър-председателите, министрите и заместник-министрите от служебния Министерски съвет - 2013 г.

От Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) отговориха, че настояват за изясняване на истината за оповестената днес принадлежност на Божан Стоянов със структурите на ДС.

#Божан Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници