МС ще похарчи над 1,2 милиона лева за ксерокси

МС ще похарчи над 1,2 милиона лева за ксерокси
Росен Желязков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 1,2 милиона лева ще изхарчи Министерският съвет, за да купи ксероксите, необходими за размножаването на оригиналните протоколи от секционните избирателни комисии в изборния ден, съобщи БГНЕС.

Главният секретар на Министерския съвет Росен Желязков обясни днес, че според ценовата оферта на фирмата, която спечели обществената поръчка за доставка на многофункционалните устройства „К енд К електроникс“, цената на едно устройства е 85 лева без ДДС. Така на практика общо за 12 300 ксерокса държавата ще трябва да даде над 1,2 милиона лева.

В процедурата за избор на доставчик участваха общо три компании, но до отварянето на ценовите предложения бяха допуснати само две от тях и тъй като „К енд К електроникс“ е предложила по-ниска цена, именно от нея ще се купят устройствата.

„На мен също ми е интересно какво да правим ксероксите след изборите. Необходимо е да видим как тази предпоставка за гарантиране на прозрачността на изборния процес на ниво секционните избирателни комисии ще проработи на тези избори, но нашето виждане е техниката да не бъде складирана, а да бъде предоставена за безвъзмездно използване от училищата“, коментира Росен Желязков.

#Росен Желязков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници