Протестите провокирали Калин Сърменов да влезе в политиката

Протестите провокирали Калин Сърменов да влезе в политиката
Сърменов призна, че идеята да „бъде изцапан от калта на политиката” се е родила на шега. Снимка: Dosieta.net
A A+ A++ A

Протестите срещу монополите в страната, които доведоха и до оставката на правителството на Бойко Борисов, са били катализатор за актьора Калин Сърменов да влезе в изборните списъци. Това съобщи самият той пред бТВ.

Актьорът, който играе Милото в сериала на бТВ „Седем часа разлика“, е водач на листите в два града на партия „Другата България“. „"Катализатор за решението ми да вляза в политиката бяха протестите срещу монополите, които доведоха до „излишен хаос“, заяви Милото.  „Администрацията си вършеше работата. Тези хора се опитваха да вършат работа (...) С всички недостатъци, но нещата се случваха. Случваха се неща – хубави, лоши, но вървяхме. Такава реформа в културата, която се направи, досега не е имало и тя дава своите резултати. Тази криза кому беше нужна?“, попита директорът на Сатиричния театър в София.

Макар че визията му за ситуацията от преди няколко месеца силно съвпадна с тази на ГЕРБ, той обяви, че не е член на партията, никога не е бил и никой не го е канил да влезе в нея.

По думите му чувствата на хората, с които са излезли на улицата, за да протестират, са били манипулирани от хора, които имат полза от това: „И аз казвам, че монополът трябва да се махне, но не е толкова просто – има договори, клаузи във времето. Хората това не го разбират и някои, на които е изгодно, го използват“.

Сърменов призна, че идеята да „бъде изцапан от калта на политиката“ се е родила на шега, когато в разговори с приятели стигнали до извода, че отрицателният вот трябва да отиде на разумно място. „Всички поставяме на първо място грижата за народа, далеч съм от мисълта, че аз ще решавам проблемите. По-важно е моето появяване да възбуди хората да мислят по разумен начин“, каза актьорът и изведе като приоритетни ресорите култура, образование и здравеопазване.

Той обясни желанието си да стане политик и с убеждението, че „някой трябва да го направи“. „Аз съм човек, който си върши работата, поема отговорност и се опитва. Иначе ще слушаме някакви такива, които ще говорят кофи с глупости. Хората лесно могат да бъдат подведени от лъжа, която, като се повтори 10 пъти, става истина“, коментира Сърменов и допълни, че най-големият му страх е държавата да не функционира.

#Избори 2013 #Калин Сърменов #"Другата България" #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници