Джоузеф Дол: Българите трябва да се гордеят с европейските средства

Джоузеф Дол: Българите трябва да се гордеят с европейските средства
Дол смята, че „когато става въпрос за България, парите на европейската солидарност са много добре използвани". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Българският народ трябва да се гордее с използването на европейските средства", каза предеседателят на групата на Европейската народна партия в европарламента, Джоузеф Дол, предвава Агенция „Фокус".

Той се разходи със столичния кмет Йорданка Фандъкова в софийското метро, където двамата пропътуваха разстоянието между метростанциите „Европейски съюз" и „Лъвов мост" с билетчета като граждани.

„Сърцето ми се изпълва истински, когато виждам готовото софийско метро и щастливи хора, които го използват", каза още Дол.

Той смята, че „когато става въпрос за България, парите на европейската солидарност са много добре използвани".

Предеседателят на групата на ЕНП подчерта, че е доволен от изграждането на метрото с европейски пари, но също така, и че е решен проблема с отпускането на средства за изграждането на завода за третиране на отпадъците около София.

„Зелена е светлината по отношение на изграждането на този завод за преработка на отпадъците и до този момент няма да има пречки Европейският съюз да финансира изграждането на завода, защото това е наистина важно за столицата на България", посочи Джоузеф Дол.

„Продължавайте така да използвате европейските пари, аз ще продължа да ви подкрепям", каза Дол на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

#Йорданка Фандъкова #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници