Британски експерти ще ни разубеждават да не имигрираме на Острова

Британски експерти ще ни разубеждават да не имигрираме на Острова
Mинистърът по европейски въпроси Дейвид Лидингтън праща експерти в София и Букурещ, които ще разубеждават потенциалните емигранти към Обединеното кралство. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британското правителството реши да анулира плановете за медийни кампании за разубеждаване на потенциалните български и румънски имигранти, съобщи БНР.

Вместо това министърът по европейски въпроси Дейвид Лидингтън съобщи, че екипи от инспектори по данъчни измами и служители в социалните служби ще пристигнат в България и Румъния.

Те ще търсят начин заедно с правителствата в София и Букурещ да убедят потенциалните емигранти, че Обединеното кралство няма да бъде социален рай за тях.

Инициативата е част от опитите на британското правителство да спре хората, които нямат намерение да работят при пристигането им във Великобритания след вдигането на ограниченията за свободно придвижване от 1 януари.

Решението бе взето след специално поръчано проучване, което показа, че страната е абсолютно неподготвена за очакваната вълна от имигранти.

Доклад на правителството в Лондон, оповестен в края на седмица, показа обаче, че притесненията на Обединеното кралство за наплив от българи и румънци след 2014 г. са неоснователни.

#България #Румъния #Великобритания #Лондон #имигранти #София #Букурещ #Дейвид Лидингтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници