Apple са изплатили 8 милиарда долара на авторите на приложения в App Store

Apple са изплатили 8 милиарда долара на авторите на приложения в App Store
A A+ A++ A

Apple обновиха статистиката, свързана с работните места, които компанията създава чрез производството на продуктите си. Според данни на Analysis Group, към февруари 2012 г. Apple са допринесли за създаването на 307 250 работни места в САЩ. В това число влиза производството на процесори за iOS в Тексас, служители на Corning в Кентъки и Ню Йорк, които са свързани със създаването на стъклото Gorilla, и куриери като FedEx и UPS.

Екосистемата, свързана с iOS, пък е осигурила 291 250 работни места, като те са преди всичко в сектора на разработката и продажбите. От данните на Analysis Group Apple са изплатили повече от 8 милиарда долара на авторите на приложения, разпространявани чрез App Store. В Щатите в момента има 275 000 регистрирани автори на приложения за iOS, а 6000 работни места за разработчици са обявени в различни сайтове за обяви в страната.

Отделно през последните 10 години работните места, свързани с продуктите на Apple, които не са в сектора на продажбите, са се увеличили пет пъти, като през 2002 г. това са били 10 000 души, докато в момента са 50 250. Само през 2012 г. са били наети над 5000 нови служители. Работещите в Apple care пък в момента са 10 000, които работят в 24 центъра в 17 щата в Щатите.

http://www.apple.com/about/job-creation/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници