Валери Симеонов: Нужна е промяна в икономическата и политическата система

Валери Симеонов: Нужна е промяна в икономическата и политическата система
Симеонов смята, че трябва да бъде въведено ограничение на вноса на продукция, която не покрива изискванията на ЕС. Снимка: НФСБ
A A+ A++ A

Съпредседателят на партия „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов заяви на пресконференция, че е необходима промяна на политическата и икономическата система в България, предава Радио „Фокус“ - Бургас.

Той каза, че икономическата политика на НФСБ ще бъде насочена към дребния и средния бизнес, за да се съживи „рехавата ни“ икономика, и добави, че частната инициатива е гръбнакът на икономиката.

„Ако нещо трябва да се направи за родината, то е именно насърчаване на дребния бизнес, който е около 2/3 от икономиката на страната“, категоричен бе Симеонов.

Според него развитието на дребното и средното предприемачество трябва да бъде насърчавано от държавата чрез създаване на инвестиционен фонд за подпомагане на малките и средните фирми, кредити без или с ниска лихва, стимулиране на родното производство, селското стопанство и животновъдство, както и на производствата, имащи потенциал за износ.

Симеонов също смята, че трябва да бъде въведено ограничение на вноса на продукция, която не покрива изискванията на ЕС.

Данъчната политика също трябва да бъде променена, за да „стане по-гъвкава, а не непроменяема константа, и трябва да се сменя според ситуацията“, посочи Симеонов и добави, че според него плоският данък е „изживял времето си“.

Той подкрепя и идеята за общ бизнес между частни субекти и държавата и частници и общини.

#НФСБ #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници