Яне Янев: Български политици и социолози държат 15-20 млрд. лева в Швейцария

Яне Янев: Български политици и социолози държат 15-20 млрд. лева в Швейцария
Янев отказа да съобщи имената им в ефир, но каза, че ще ги обяви в близките дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Български работодатели, политици, синдикалисти и социолози са скрили повече от 15-20 милиарда лева в офшорни сметки в Швейцария през последните 20 години и чрез тях се появяват крупни инвеститори, обяви лидерът на РЗС Яне Янев пред Нова телевизия.

„Има достоверна информация, която много скоро ще стане факт в публичното пространство, за сметките на български работодатели, които през годините са укривали доходи и имущество“, съобщи Янев и добави, че в списъка фигурират и български политици, синдикалисти и социолози.

Той отказа да съобщи имената им в ефир, но каза, че ще ги обяви в близките дни.

„Сега разбираме защо през годините те са искали да се запази статуквото“, коментира Янев.

Той съобщи още, че част от работодателите, които напуснаха Националния съвет за тристранно сътрудничество и се обявиха против Закона за публичност на имуществото, са били зад номинирането на определени министри – „задкулисно“.

„Това се случи и в кабинета на ГЕРБ, и в служебното правителство. Ние никога не сме подкрепяли кабинета на ГЕРБ, подкрепяхме определени политики, за да не рухне финансовата система и да не се превърне България в Кипър или Гърция“, подчерта Янев.

„Много пъти съм казвал, че икономическата политика на ГЕРБ е напълно сбъркана. С неадекватните си действия създадоха монополи, които българските граждани изметоха“, каза Янев.

#Швейцария #Яне Янев #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници