Експерти: Българската индустрия е в тежко състояние

Експерти: Българската индустрия е в тежко състояние
Енергетиката ни е на ръба на пропастта, смята ядреният физик Георги Котев от гражданската квота в обществения съвет към Министерството на икономиката и енергетиката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ниското потребление на електроенергия е сигнал за тежкото състояние, в което се намира българската индустрия, обложена с една от най-високите цени в Европа“, обяви Константин Делисивков, изпълнителен директор на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори и участник в обществения съвет към Министерството на икономиката и енергетиката, който започва работа днес.

„Сигналът е за изключително тежка ситуация в сектора. А той е много важен за индустриалната стабилност на страната. Дестабилизирането на сектора  пряко ще се отрази на бизнес средата“, каза още Делисивков пред БНР.

По думите му мрежовите цени са натоварени с нетипични разходи, което, от една страна, прави индустрията неконкурентоспособна, а пречи и на износа.

Според ядрения физик Георги Котев от гражданската квота енергетиката ни е на ръба на пропастта.

По думите му евродепутатът Владимир Уручев е виновен за източване на стотици милиони левове от АЕЦ „Козлодуй“.

Първата задача на Обществения съвет е да прокара кадрови промени, за да се преустановят злоупотребите, които ощетяват крайния потребител, смята Котев.

#Владимир Уручев #АЕЦ "Козлодуй"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници