Бившият шеф на МВР в Стара Загора: Стотици може да са подслушвани незаконно

Бившият шеф на МВР в Стара Загора: Стотици може да са подслушвани незаконно
Стотици са подслушвани незаконно в рамките на законното, твърди генерал от МВР. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Съществува реална хипотеза, в която може в рамките на законно разрешеното подслушване да се извършват незаконни подслушвания“, обяви бившият директор на Областната дирекция на МВР в Стара Загора ген. Тончо Михайлов пред БГНЕС.

Според него хората, които са подслушвани незаконно в рамките на законното подслушване, са стотици.

Ген. Тончо Михайлов беше отстранен от длъжност през 2009 г., след като срещу него започна проверка именно за незаконно подслушване и видеонаблюдение.

Като шеф на полицията в Стара Загора от 2004 г. до 2009 г. Михайлов подслушвал и наблюдавал всички инспектори, които са идвали през годините да ревизират работата му.

Според него сигналът на Сергей Станишев е напълно основателен и представлява юридически казус, на който трябва да се направи ревизия от 2009 г. досега и юристите да кажат - това е престъпление, има ли такава хипотеза в ЗСРС, че могат да се подслушват хора, без да имат нищо общо с такъв вид дейност.

Според Тончо Михайлов за този период са отпускани огромни пари за подслушване, освен това ръководителите на ведомството, въпреки че са говорили, че се работи и се пречупва гръбнакът на престъпността, коефициентът на полезно действие на СРС-тата е нисък и едва 3% тях стават веществени доказателства.

#Сергей Станишев #Стара Загора #МВР #подслушване #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници