Румен Петков сигнализира Цацаров за злоупотреба на КПП „Капитан Андреево“

Румен Петков сигнализира Цацаров за злоупотреба на КПП „Капитан Андреево“
Според Петков печалбата на фирма „Пи Еф Си“ е половин милион лева месечно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Румен Петков ще изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за сериозна злоупотреба на КПП „Капитан Андреево“. Това каза той на пресконференция в Плевен, съобщиха от областния съвет на БСП.

Петков предостави фактура, от която става ясно, че частната фирма „Пи Еф Си“ ЕООД е упълномощена да взема такса за дезинфекция от 20 лв. на всяко превозно средство, а стойността на услугата за това, че се събират пари, е 10 лв. „В последните 24 часа са минали през това КПП 1000 коли, 60 автобуса и 500 камиона, което прави 15 000 лв. за едно денонощие и половин милион месечно.

Преди месец тази процедура се извършваше от държавна структура. Фирмата „Пи Еф Си“ ЕООД е регистрирана за участие за изпълнение на поръчката на 8 март, а на 12 март вече я печели, с което се убеждаваме, че тази фирма е създадена да краде. Убеден съм, че процедурите за избор и упълномощаване на такава фирма са нарушение и са в разрез на българското законодателство.

За това носи отговорност и президентът Росен Плевнелиев, който назначи това служебно правителство, което ще се окаже правителство на грабежа, допускайки тази нередност. Негова е и отговорността за действията и бездействията му“, добави Петков.

#Румен Петков #Сотир Цацаров #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино