КНСБ: Няма да отстъпим за увеличаването на минималната заплата

КНСБ: Няма да отстъпим за увеличаването на минималната заплата
Минималното месечно възнаграждение трябва да стане минимум 330–340 лева, категоричен е лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатите няма да се откажат от искането за увеличение на минималната работна заплата до края на 2013 г., обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров след края на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Димитров подчерта, че днес съветът е започнал като „тристранен“, но за съжаление е приключил „двустранен“ след напускането на работодателските организации, съобщи „Фокус“.

Минималното месечно възнаграждение трябва да стане минимум 330–340 лева, категоричен е Пламен Димитров.

„Синдикатите ще продължаваме да насърчаваме финансовия министър Калин Христов да продължава да търси средства за социални помощи, като те трябва да бъдат насочени към пенсионерите и безработните“, посочи Димитров и отбеляза, че средства трябва да има и за насърчаване на младежката заетост.

По думите на Димитров с пакета от спешни социални мерки се цели да се ограничи „един голям социален пожар с капкомер".

„Оставаме разочаровани от днешната среща“, заяви президентът на КНСБ.

Димитров подкрепи позицията на работодателските организации срещу закона за публичност на имуществото и обяви промените за поръчкови и противоконституционни.

„Това е натиск върху синдикалните и работодателските организации и ние ще настояваме омбудсманът Константин Пенчев да сезира Конституционния съд“, посочи още синдикалистът.

#КНСБ #Национален съвет за тристранно сътрудничество #Пламен Димитров #Калин Христов #Константин Пенчев #Конституционния съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници