120 000 българи и румънци във Великобритания

120 000 българи и румънци във Великобритания
В някои части на Великобритания населението от източноевропейци достига 10%. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо 120 000 румънци и българи са пристигнали във Великобритания от 2007 г. насам, без да имат разрешение за работа в страната, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от „Монитор“.

Данните са на неправителствената организация Migration Watch от 2011 г. Според тях годишно 30 000 души от двете страни стягат куфарите за Острова.

В някои части на Великобритания населението от източноевропейци достига 10%.

Според проучванията 45 893 от живеещите във Великобритания са с български паспорти.

„Отпадането на ограниченията означава, че около 50 000 души на година ще пристигат във Великобритания“, заявява представител на организацията Андрю Грийн.

В това число обаче не се включвали 22 000 сезонни работници в сферата на селското стопанство.

Безработните имигранти в Обединеното кралство, които кандидатстват за социални помощи, ще бъдат проверявани на всеки шест месеца дали си търсят активно работа, като в противен случай помощите ще бъдат спирани. Това съобщи в понеделник британският премиер Дейвид Камерън.

„Ако не успеят да докажат, че наистина си търсят работа, ще загубят помощите си. Ще им дадем шест месеца да си търсят работа. След това помощите за безработни ще бъдат отрязани, освен ако наистина имигрантът не докаже, че не просто си търси работа, а и че има шанс да си намери такава“, заяви Камерън пред Би Би Си в реч в британския град Ипсуич.

Ограниченията се отнасят за имигранти, идващи както от Европа, така и от останалата част на света, но основната цел е да бъдат ограничени социалните изгоди за българи и румънци, които ще могат да работят и пребивават свободно на острова от 1 януари 2014 г., когато изтича 7-годишният ограничителен период за най-новите членки на ЕС.

#българи #румънци #Великобритания #безработни #социални помощи #Обединеното кралство #Дейвид Камерън #имигранти #Андрю Грийн

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници