Бунт срещу Кунева, редяла листи на тъмно

Бунт срещу Кунева, редяла листи на тъмно
Меглена Кунева трябва да реши дали да свика национално събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Част от общинските ръководства на Движение „България на гражданите“ на Меглена Кунева в Сливенска област напуснаха партийните си постове, съобщава в. „Труд“.

Бурята в Сливен се развихри преди седмица, когато от националния съвет съобщиха на медиите, че областният координатор Георги Балабанов е освободен.

Причината е ясна - подредбата на кандидатдепутатската листа и определянето на водача. Балабанов бе поискал да е начело, местните активисти също настоявали да е той. Но от София решили друго.

„В областния град от петима членове на ръководството напуснахме трима, в Нова Загора съотношението е същото, в Котел напусна цялото ръководство“, обяви адвокатът Момчил Пантелeев от Сливен, досегашен член на общинския съвет на партията. Напусналите запазвали членството си.

90 от 140 редови членове на партията също изразили желание да се махнат от партията, но и те оставали засега.

Недоволните настояват за свикването на национално събрание, на което да се потърси отговорност от председателката Меглена Кунева за реденето на листите на тъмно.

#"Движение България на гражданите" #Меглена Кунева #избори #Сливен #листи #Георги Балабанов #Момчил Пантелeев #София #Котел #Нова Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай