Кирил Йорданов: Сутеньори и наркотрафиканти бяха лидерите на протестите

Кирил Йорданов: Сутеньори и наркотрафиканти бяха лидерите на протестите
Според Йроданов „истинските злини за града са заровени в общинските търговски дружества“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Варненският кмет в оставка Кирил Йорданов изпрати отворено писмо до жителите на града, в което се казва, че основните роли на протестите са били раздадени на „сутеньори, наркотрафиканти и на други „черноработници“.

Според него те са били обявени за „неформални лидери на най-агресивната и безпардонна част от площадната агитка“, съобщава Дарик.

„Това, което не можаха да постигнат в дебат с аргументи, в многобой на избори или с други демократични средства, Гуцанов и социалистите му постигнаха с помощта на улицата“, се посочва в писмото.

Йорданов смята, че след постигането на основната цел, която е била неговата оставка, „усилията им вече са насочени към разбиване и унищожаване и на общинската администрация“.

Според него „истинските злини за града са заровени в общинските търговски дружества“ и даде пример с няколко от тях, сред които фирмата „Пазари“.

Той смята, че тя е „всеизвестна хранилка на всички политически сили“ и призова „да се проследят имената на адвокатите й и на членовете в борда на директорите през последните 20 години“.

Кирил Йорданов многократно е сигнализирал предишния председател на Общинския съвет Борислав Гуцанов за „Градски транспорт“, където според него ремонтните дейности, покупката на резервни части и на горива се извършва на цени над пазарните и без обществени поръчки.

Според Йорданов в дружеството „Паркинги и гаражи“ злоупотребите са огромни.

„Картината и събитията навън показват недвусмислено, че никой вече не се интересува от мнението на варненци. Шепата кресливи подставени лица, натикани в ролята на справедливо протестиращи, няма да позволят друга воля, освен волята на кукловодите си. Вотът на варненци отново ще бъде подменен. Точно както беше подменен и вотът им от 2011 г. Точно по същия начин сега се опитват да изпреварят вота им, който предстои през 2013 г.“, завършва в писмото си Кирил Йорданов.

#общински съвет #протести #Варна #Кирил Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници