Протестиращи: ГЕРБ си създава изкуствено опозиция с Христо Стоичков

Протестиращи: ГЕРБ си създава изкуствено опозиция с Христо Стоичков
Христо Стоичков се среща със студенти от Националното представителство на студентските съвети в събота. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Срещата на Националното представителство на студентските съвети, което кани Христо Стоичков за свое лице, цели да създаде партия, поддържаща ГЕРБ, обявиха протестиращи, цитирани от „Дарик".

Те обвиниха националното представителство, че действа зад гърба на всички протестиращи и иска да окупират протестите.

„Христо Стоичков казва „Аз съм приятел на Бойко Борисов". Сътрудник, съсподвижник е с Емил Димитров в спортни школи, ловни хижи, ловни излети и т.н. Играта на карти е част от другото, по-приятната част. И сега в момента Христо Стоичков в какво обединение ще даде лицето си - обединение срещу статуквото, обединение срещу монополите, обединение срещу правителството, което свалихме", каза Антон Димитров от гражданска формация „Промяна".

„В момента Христо Стоичков ще участва в структура, която вероятно, предполага се, че трябва да е на избори срещу ГЕРБ. Ако вие участвате на избори и не сте с мен, значи сте срещу мен. На избори всеки от нас се бори за своя глас", коментира още Димитров.

Димитър Тодоров, един от протестиращите, също студент заяви, че събитието е организирано от Емил Димитров – Ротманса, бивш депутат от ГЕРБ и то подменя същинския протест, съобщи БГНЕС.

По-рано от РЗС изразиха същата позиция.

В съобщение на сайта на партията се посочва, че Емил Димитров – Ротманса е „основен кукловод" на „задкулисно режисирания сценарий", който няма нищо общо с протестиращите.

В зала "Арена Армеец" в събота студенти от Националното представителство на студентските съвети, се събират на Национална среща под надслов "Бъдещето на България".

Около идеята са се били обединили редица неправителствени организации от различни съсловия в страната. Техни представители също ще присъстват на събитието.

На срещата участва и Христо Стоичков, който се съгласи да бъде едно от лицата на неправителствена организация "Движение Орлов мост".

#Христо Стоичков #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници