Лондон обмисля дали да събира пръстови отпечатъци от българи и румънци

Лондон обмисля дали да събира пръстови отпечатъци от българи и румънци
Според европейското законодателство обаче мярката ще трябва да обхване всички граждани на страни от ЕС, живеещи във Великобритания. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британски министри обмислят план, който предвижда от българите и румънците, които се очаква да пристигнат в Обединеното кралство след 1 януари 2014 г., да се взимат пръстови отпечатъци, снимка и електронен запис на подписа им, съобщава британският вестник "Дейли Телеграф", цитиран от "Дневник".

Според плана възможността българите и румънците да се възползват от британската социална система ще се дава единствено с подобно "биометрично разрешително за пребиваване".

Такива биометрични разрешителни за престой вече са въведени за граждани на страни извън ЕС, живеещи постоянно в Обединеното кралство.

Някои консерватори сега искат този подход да бъде приложен и за българите и румънците.

Според европейското законодателство обаче това не може да стане без изискването да обхване всички граждани на страни от ЕС, живеещи във Великобритания.

Правителствен доклад, представен тази седмица, показа, че страховете на Лондон от огромен наплив българи и румънци след 1 януари са неоснователни – вместо очакваните досега 50 000 имигранти от България и Румъния, на Острова вероятно ще пристигнат не повече от 13 000 българи и румънци.

#България #Румъния #Великобритания #Лондон #емигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници