Тренчев предлага кризисен щаб за енергетиката

Тренчев предлага кризисен щаб за енергетиката
Енергетиката е в състояние на полуразпад, а до 4 седмици ще стигне пълен разпад, заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.
A A+ A++ A

Енергетиката е в състояние на полуразпад, а до 4 седмици ще стигне пълен разпад. Това заяви президентът на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев на първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) след встъпване в длъжност на служебния кабинет. Тренчев изрази съжаление пред „Фокус“, че премиерът Марин Райков си е тръгнал от заседанието, тъй като темата с енергетиката е изключително важна. Тренчев призова да се създаде кризисен щаб, в който да участват енергийният министър, ДКЕВР, НЕК и ЕСО, БЕХ, трите ЕРП-а и социалните партньори. Разпадне ли се енергетиката, нито НСТС, нито никой ще може да помогне, заяви Тренчев.

„Това, което ни е събрало на заседанието, е политиката, която водеше предишният финансов министър“, посочи Тренчев. Той попита сегашния финансов министър Калин Христов дали счита, че могат да се намерят резерви и да се повишат отчайващо ниските доходи на българските граждани. 
„Могат да се намерят резерви“, подчерта Тренчев. 

„Резерви има в МВР, без да пипаме доходите на хората в тази система, а като се орежат някои идиотски пера“, коментира Тренчев. 
Според него има резерви в Министерството на отбраната и парите за контингенти. Ще се радвам, ако в МТСП започнат да функционират отрасловите съвети, каза още той. 

„Обществен съвет в сферата на енергетиката ще обсъди темата с положението в енергетиката“, отговори вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова.

#Константин Тренчев #Деяна Костадинова #ДКЕВР #НЕК #БЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници