Исаков: Ако София премахне визите за руснаците, Москва ще направи същото за българите

Исаков: Ако София премахне визите за руснаците, Москва ще направи същото за българите
Политическият диалог между България и Русия никога не е спирал, заяви посланик Исаков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премахването или облекчаването на визовия режим за руснаците би подобрило инвестиционния климат в България. Това каза посланикът на Русия в България Н.Пр. Юрий Исаков на публичната си лекция на тема: „Външнополитическите приоритети на Русия и перспективите на българо–руските отношения“, предаде „Фокус“.

„Ако България днес премахне визовия режим за руските граждани, аз съм сигурен, че още утре Русия ще го премахне за българските граждани“, каза посланик Юрий Исаков. Политическият диалог между България и Русия никога не е спирал, дори и по време на политическите промени в началото на 90-те години, посочи той. Не само общата ни история, победите, културата се преплитат в политическите отношения на страните ни.

Съвременният статут на отношенията ни се доказва с политическия диалог, който никога не е прекъсвал. В доказателство на това той посочи визитата на руския патриарх Кирил през април 2012 година в България, като заяви, че такова събитие е изключително важно, защото църквите ни имат обща хилядолетна историческа връзка. Друго доказателство е посещението на ръководителя на Съвета на Руската федерация Валентина Матвиенко и секретаря на Министерство на вътрешните работи на Русия по повод 135-годишнината от Освобождението на България.

Друг довод в полза на добрите отношения между България и Русия е съвместното валидиране на пощенска марка с изображение на ген. Скобелев.

#Юрий Исаков #Русия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници