Страхът от български имигранти обедини германци и турци

Страхът от български имигранти обедини германци и турци
Жителите на Дуисбург, който е предпочитана дестинация за пришълците. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Германия с тревога чака наплива на български и румънски имигранти от началото на 2014 г., пише германският в. „Ди Цайт“, цитиран от агенция „Фокус“.

Жителите на Дуисбург, който е предпочитана дестинация за пришълците, също се безпокоят за новата вълна.

В Дуисбург старите имигранти са тези, които интегрират новите. Въпреки това обстоятелствата този път са различни.

Когато турците бяха най-чуждите сред чуждите, тяхната интеграция беше ускорена чрез работата. Днес Дуисбург отчита ниво на безработица от 13,4% (средното ниво за Северен Рейн-Вестфалия е 8,5%). Но дори да имаше достатъчно работа, българите и румънците пак не биха били приети. Единственият начин за имигрантите да печелят пари е независимостта. Поради това се увеличава броят на бизнес регистрациите на румънски и български имигранти в Дуисбург. Дали зад тях наистина се крие функционираща дейност, не може да се провери.

Турците не гледат на новите имигранти в техните квартали с особено голямо удоволствие. Някои от старите имигранти се дистанцират от новодошлите.
Улегналите турски бизнесмени коментират, че от ромите, които са пристигнали в Германия, човек трябва да се пази, а и пътищата вече не са безопасни вечер. Много германци казват същото.

И така, заради дистанцирането си от новите имигранти, турци и германци се сближават.

Проблемът с притока на бедни българи и румънци към Германия има нужда от спешно решение, настоя през февруари Сдружението на германските градове.

„В Германия живеят много хора от България и Румъния, които са добре интегрирани. Но от двете държави в германските градове пристигат и мнозина, които в родните си страни живеят при много тежки условия и търсят по-добър живот“, казва председателят на Сдружението на германските градове Кристиян Уде, кмет на Мюнхен, цитиран от „Дойче веле“.

#приток #българи #румънци #Германия #Сдружението на германските градове #имигранти #турци #Северен Рейн-Вестфалия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници