Вицепремиерът Костадинова: 65 лева са еднократните помощи

Вицепремиерът Костадинова: 65 лева са еднократните помощи
Според министър Деяна Костадинова "Най-правилният начин е да подкрепим групите чрез заетост". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Можем да говорим при целевите групи само за еднократни помощи. Сумата зависи от разполагаемия ресурс. Сумите ще бъдат от порядъка на тези, които се дават за енергийни помощи, може и по-малко от 65 лева, може и повече от 65 лева. Най-вероятно тези помощи ще бъдат изплатени през април. За увеличение на пенсиите извън това, което е разписано в бюджета, не бихме могли да говорим", коментира вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова в сутрешния блок на БТВ.

"Най-правилният начин е да подкрепим групите чрез заетост. Обществото срещу тази инвестиция получава продукт по този начин, от друга страна тези хора остават на пазара на труда. Има и други групи от хора, към които този подход не може да се приложи.

Първата група за подпомагане са безработните, втори са хората, които не успяха да бъдат енергийно подпомогнати - тази група е много широка, в нея влизат и майки с деца, и пенсионери, но поради малко надхвърляне, например от 2 лева на праговете за енергийно подпомагане, те не успяха да получат пари", добави Костадинова.

#Деяна Костадинова #помощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници