БОК изключи федерацията по стрелба на Шишманов и прие съюза на Гроздева

БОК изключи федерацията по стрелба на Шишманов и прие съюза на Гроздева
Делегатите на Общото събрание приеха бюджета на БОК за 2013 година, който е 1 758 000 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общото събрание на Българския олимпийски комитет (БОК) изключи от членство Българската федерация по спортна стрелба с преседател Камен Шишманов и прие за член Българския стрелкови съюз, с председател Мария Гроздева.

На събранието бе решено от комитета да бъде  изключена и федерацията по кърлинг, предаде  БГНЕС. Причината е неплатен членски внос от 2008 година.

Отстраняването на БФСпортна стрелба е заради скандали между олимпийските състезатели и председателя Камен Шишманов, довели до уронване на престижа на спорта и на БОК в международен аспект.

"В основата на този проблем стои не лицензът, а конфликтът, който имаха състезателите с председателя, а този конфликт имаше международен отзвук. Освен това получихме две писма от Международната федерация по спортна стрелба да вземем решение по случая. ", заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Така форумът гласува с 24 гласа "за" изключване на БФСпортна стрелба, 8 бяха "против", а 15 се въздържаха. След това общото събрание прие за член Българския стрелкови съюз, с председател Мария Гроздева, с 25 гласа "за", 2 "против" и 16 "въздържали се".

Преди гласуването делегатите приеха и бюджета за 2013 година, който е 1 758 000 лева.

#Българския олимпийски комитет #БОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници