Кунева: Борисов и Станишев няма да са премиери

Кунева: Борисов и Станишев няма да са премиери
Ние като политици не можем да се правим на социолози, каза пред Би Ти Ви Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много трудно се мери температура в най-бурното време. Това каза пред Би Ти Ви Меглена Кунева, лидер на движение „България на гражданите“. Така тя отговори на въпроса за спадналия драстично рейтинг на партията й след бурните протести, залели страната ни. Кунева бе категорична, че „България на гражданите“ никога не си е поръчвала социологическо изследване. Но не оспори прецизността на проучванията, благодарение на които, по думите й, „става ясно, че нито Борисов, нито Станишев ще бъдат премиери“.

„Ние като политици не можем да се правим на социолози“, подчерта Кунева. Първият ни еврокомисар бе помолена да коментира и някои от обещанията на партията, представени преди дни като „31 неща, които ще променят нашия живот“. Седма точка от документа там гласи: „Ще стартираме 4-годишна програма, при изпълнението на която във всяко българско училище ще има спортна зала или физкултурен салон“. Запитана откъде ще се намерят средства за това, Кунева отговори: „Зала „Армеец“ струва толкова, че биха стигнали тези пари да се направят физкултурни салони в 300 училища. Аз не казвам, че залата е била грешка, ГЕРБ са я избрали. Ние избираме образованието, училището, децата“.

По т. 18, за реформата в Спешната помощ и обещанието, че линейката ще идва за не повече от 30 минути във всяка точка на страната, Меглена Кунева се аргументира с намирането на средства за това така: „Имате ли представа колко са се увеличили парите за здравеопазването? Но се увеличиха с 5 министри, без никой да знае какво прави?“. По думите на Кунева заплатите са такива, каквито може да си ги позволи бюджетът, а Движението вече разполага с няколко програми, с помощта на които парите да отидат за болници. „Няма нито един купен голям медицински уред, който да не е с европейски средства“, възмути се тя.

На въпрос как ще бъде отменен данъкът върху лихвите и след това събраният данък да бъде върнат на всички, чиито депозити са не по-големи от 5000 лв. (т. 11 от декларацията, бел. ред.), Кунева отговори: „Не разсейвайте публиката, ние не сме казали, че ще намаляваме данъците. Защото този данък беше абсолютно несправедлив и когато има една несправедливост, тя трябва да се поправи“.

Според Кунева цялото връщане на данъка няма да отнеме повече от 5-6 милиона, които са отишли в бюджета.

#Кунева #Станишев #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници