Едва 20 000 румънци искат да работят във Великобритания

Едва 20 000 румънци искат да работят във Великобритания
София и Букурещ е трябвало да разрешат проблемите си с правосъдната система и корупцията, преди да бъдат приети в ЕС, смятат британските лордове. Снимка:БГНЕС
A A+ A++ A

Едва 20 000 румънски граждани искат да се установят и да работят във Великобритания, след като последните ограничения пред тях отпаднат в началото на 2014 г., съобщава „Дейли телеграф“.

Това показва проучване, направено от румънска асоциация за политически изследвания. Общественото допитване е направено по повод антибългарската и антирумънската кампания, която тече във Великобритания.

Британците се безпокоят, че отварянето на пазара на труда за българи и румънци ще увеличи престъпността и безработицата на Острова.

Според данните от румънското проучване  едва 8% от всички румънци, желаещи да заминат да работят в чужбина (около 22 хил. души), искат да работят във Великобритания през следващите шест месеца. Британският вестник подчертава, че румънското правителство представя тези данни като доказателство за това, че опасенията на Лондон за наплива от имигранти през следващата година са неоснователни.

„Великобритания не е предпочитана дестинация за румънците, които си търсят работа“, категорични са румънските власти.

#Великобритания #остров #българи #румънци #пазар на труда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници