Местан към премиера: Областните управители да носят отговорност

Местан към премиера: Областните управители да носят отговорност
От служебния кабинет освен осигуряване на честността на вота, очакваме осигуряване на нормалното функциониране на всички социални системи, каза Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наблюдава се един доста притеснителен опит от страна на областни управители да прехвърлят върху кметовете отговорността за изпълнение на разпоредбата за осигуряване на оригинален протокол от секционната избирателна комисия, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след среща в Министерски съвет с министър-председателя Марин Райков.

„Точно тази тема бе в основата на огромния спор между опозицията и управляващото мнозинство“, заяви Местан, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Той заяви очакването си от Марин Райков - да издаде нарочна заповед, с която да подчертае, че областните управители са отговорни.

„Друг проблем е грозното явление, което наблюдавахме по време на местните избори през 2011 г. – държавните служители действаха като партийни пропагандатори на ГЕРБ. Имаме силно очакване Марин Райков да стори необходимото държавните служители да си останат служители на държавата. Изразихме притеснения от публичните ангажименти на проф. Михаил Константинов, който заяви, че ако алтернативата на ГЕРБ е тройната коалиция, ще направи всичко възможно това да не се случи. Искаме да знаем - какво е имал предвид. Това поражда основателни съмнения, че той би бил обективен при изпълнение на служебните си задължения като председател на „Информационно обслужване“, каза Местан.

„От служебния кабинет освен осигуряване на честността на вота очакваме осигуряване на нормалното функциониране на всички социални системи“, каза още Местан.

#Лютви Местан #избори #служебен кабинет #Марин Райков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници