Делян Добрев: Моя вина е, че разбрах за особените залози накрая

Делян Добрев: Моя вина е, че разбрах за особените залози накрая
Добрев каза, че грешката на правителството на ГЕРБ е, че още през 2009 г. не е променило закона или не е наложило мораториум върху подписаните договори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият енергиен министър Делян Добрев призна вината си, че е разбрал за особените залози, сключени от правителството на Костов и Овчаров, едва в последните си дни в министерството.

Според него грешката на правителството на ГЕРБ е, че още през 2009 г. не е променило закона или не е наложило мораториум върху подписаните договори.

Той каза, че такъв мораториум е бил предлаган от министър Нона Караджова, но тогавашният министър Трайчо Трайков не се е съгласил.

„Аз съм искрено озадачен от това как може министър Трайков да застава рамо до рамо с г-н Румен Овчаров. Нито той, нито някой друг е споменавал пред мен за тези особени залози“, заяви Добрев в „Здравей, България“ на Нова телевизия, цитиран от „Фокус“.

Сега българинът получава енергия на три пъти по-висока цена от тази на АЕЦ „Козлодуй“ и задължение да я изплаща 15 години, каза Добрев.

„Важното е да се разбере, че тези централи са станали централи и тези споразумения са станали договори в момента, в който са подписани особените залози“, посочи той.

„Ако ги нямаше тях, нямаше да има тези централи, нямаше да я има и скъпата енергия. Това са истини, които на хората са им били спестявани през цялото това време“, категоричен бе Добрев.

#Делян Добрев #енергия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници