РЗС: Народът да може да отзовава президента

РЗС: Народът да може да отзовава президента
В новата конституция РЗС предлага президентът да бъде отзоваван предсрочно, не само чрез т. нар. импийчмънт. Снимка: РЗС
A A+ A++ A

На България са необходими не промени, а нова Конституция, съобщиха от РЗС във връзка с изявлението на президента Росен Плевнелиев в петък, в което той заявява, че „Който иска промени в Конституцията, да наблюдава сесията на Европарламента на 17 април за Унгария".

"Промените само биха закърпили посттоталитарния модел на управление на България", твърдят от партията на Яне Янев, предаде информационна агенция "Фокус".

„Не се притеснявайте от дебат за промяна на сегашния уродлив модел. Не се страхувайте, че с приемането на нов основен закон ще се създадат нови правила: за отзоваване на депутати, кметове, общински съветници", призовават от партията.

В новата конституция РЗС предлага президентът да бъде отзоваван предсрочно, не само чрез т. нар. импийчмънт, но и чрез референдум.

Ако българският народ е убеден, че президентът не работи за държавата, суверенът трябва да може да го отзове чрез общонационално допитване. Само при тези правила за отзоваване цялата държавна власт ще произтича от народа, според РЗС.

#България #Росен Плевнелиев #президент #РЗС #Яне Янев #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници