Бедственото положение в Габрово остава

Бедственото положение в Габрово остава
Продължава оценката на щетите, нанесени от ураганния вятър в страната. В същото време има риск от наводнения. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бедственото положение в Габрово все още е в сила, предаде БГНЕС.

Продължава оценката на щетите, нанесени от ураганния вятър в страната. В същото време има риск от наводнения.

Изкоренени дървета, пробити покриви, счупени прозорци, паднали комини - това остави след себе си бурята в габровско. Повечето обществени сгради в града са с повредени покриви.

Все още не е възстановено електричеството в някои райони на града и в съседни села. Проблемите с тока няма да спрат, защото бурята буквално е помела подстанцията. Вятърът нанесе поражения и в Трявна и Кричим.

"Без електричество продължават да са около 100 населени места от община Трявна и около 30 в община Дряново", съобщи областният управител на Габрово Мариян Костадинов, цитиран от информационна агенция "Фокус".

"Няма проблеми с водоснабдяването с изключение на три-четири населени места . Там проблемът е следствие на липсата на електричеството, защото има помпени станции. ВиК има готовност с преносими генератори да осъществява периодично водоснабдяване," увери областният управител.

Опасност от наводнения и преливане на реки и язовири има в Родопите. Очакваните дъждове и обилно снеготопене вдигнаха службите на крак. В Кърджали реки и водоеми са под денонощен контрол. Постоянно се наблюдават трите язовира от каскадата Горна Арда - Кърджали, Студен Кладенец и Ивайловград.

За да се избегне риска от наводнение в община Момчилград започна контролирано изпускане на няколко микроязовира, предаде Би Ти Ви.

#бедствено положение #ветрове #Габрово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници