"Галъп": Предсрочните избори ще бъдат изключително оспорвани

"Галъп": Предсрочните избори ще бъдат изключително оспорвани
Ако парламентарните избори бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 22,6%, а за БСП - 22,1%, сочат данните на "Галъп". Според "Медиана" БСП води с 22,5% срещу 19,3% за ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предсрочните избори на 12 май ще бъдат изключително оспорвани, сочат последните данни на "Галъп Интеренешънъл", цитирани от Би Ти Ви.

Ако парламентарните избори бяха днес, за ГЕРБ биха гласували 22,6%, а за БСП - 22,1%. Пред януари и декември разликата между две партии е била малко над 4 на сто, но сега вече е стопена до половин процентен пункт, показват данните от проучването, цитирано от „Дневник".

На трето място се нарежда ДПС с лек ръст до 7.3%. Следва партията на Меглена Кунева "България на гражданите", което запазва се задържа на ниво от малко под 5%.

Действията на президента Росен Плевнелиев за овладяване на кризата се подкрепят от повече от половината българи, сочат още данните.

Според "Медиана" електоралните нагласи за февруари показват, че подкрепата за БСП е 22.5 на сто срещу 19.3 на сто за ГЕРБ. През декември води партията на Борисов с разлика от 2%, но сега резултатът вече е в полза на социалистите, които водят с 3.2 на сто.

И според "Медиана" в парламента ще влязат още ДПС и „България на гражданите", а останалите са под нужните 4%.

#Росен Плевнелиев #"Галъп" #"Медиана" #проучване #избори #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници