БСП внесе над 20 сигнала за корупция срещу ГЕРБ

БСП внесе над 20 сигнала за корупция срещу ГЕРБ
Ръководството на БСП е предоставило сигналите на главния прокурор Сотир Цацаров на среща в петък. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От БСП дадоха на главния прокурор Сотир Цацаров над 20 сигнала за корупция в управлението на ГЕРБ, съобщиха от централата на партията.

Случаите са били представени на Цацаров по време на среща с ръководството на партията в петък.

В сигналите попадат осуетяването на проверката на митническите служители в алкохолната фабрика на Михаил Михов - Мишо Бирата, търговете на гори и разпродажбата на дюни, унищожаването на тръбите в „Напоителни системи“, „поръчката“ на Ахмед Доган за Бойко Борисов, както и сигнали, свързани с транспорта в Столичната община, уточняват от пресцентъра на БСП.

„Поискахме тази среща с главния прокурор, за да му предоставим онези сигнали за корупция в управлението на ГЕРБ, за които не достигна време и не попаднаха в дневния ред на Народното събрание“, обясни след срещата пред журналисти Михаил Миков.

По думите му главният прокурор се е ангажирал да извърши проверка по сигналите в разумен срок.

Той уточни, че на срещата са били обсъдени и други актуални въпроси, като изменението в методическите указания за прилагане на специални разузнавателни средства във връзка с предстоящите избори.

Мая Манолова изтъкна, че БСП е категорично против използването на специални разузнавателни средства по време на изборния процес и е настоявала за съдебен контрол върху употребата им, но бившите управляващи не са възприели това предложение.

Петър Курумбашев обясни, че в случая с Мишо Бирата изобщо не става дума дали е изтекла, или не класифицирана информация, а за това, че бившият премиер се обажда на директора на митниците и му нарежда да прекрати акция в една алкохолна фабрика.

#Сотир Цацаров #Михаил Миков #Мая Манолова #Петър Курумбашев #Ахмед Доган #Бойко Борисов #Столичната община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници