Плевнелиев и Екатерина Захариева с общи бизнес интереси

Плевнелиев и Екатерина Захариева с общи бизнес интереси
Интересите на президента Росен Плевнелиев и на съпруга на новия вицепремиер Екатерина Захариева се преплитат в един от най-мащабните имотни проекти у нас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Интересите на президента Росен Плевнелиев и на съпруга на новия вицепремиер Екатерина Захариева се преплитат в един от най-мащабните имотни проекти в България, съобщава  вестник „Преса“.

През 2007 г. Захариева и съпругът й Ангел са купили от Росен Плевнелиев и половинката му Юлиана парцел с площ 599 кв. м в столичния квартал „Малинова долина“. Цената е 11 000 евро или 14 пъти под пазарните нива в района.

Преди да влезе в политиката Плевнелиев беше управител на фирмите „Линднер“, „Мобилиен мениджмънт“ и „Резиденшъл парк София“. Те бяха движещата сила при изграждането на огромния бизнеспарк в жк „Малдост“, както и на жилищния комплекс от другата страна на околовръстното шосе, известен като „Резиденшъл парк“, където живее семейство Плевнелиеви.

Съпругът на Екатерина Захариева е архитект. Ангел Захариев е управител и съдружник в бюро „А и А – архитекти“. Фирмата е автор на генералния план и концепцията за бизнеспарка. „А и А – архитекти“ проектира сграда номер 5 и 8 в комплекса. Осмият билдинг е и най-големият – 32 000 кв. м РЗП. Бюрото е разработило и интериорни проекти за над 200 наематели в парка. Не е изключено Ангел Захариев да е автор на две от петте къщи на Росен Плевнелиев.

„А и А – архитекти“ имат проекти за еднофамилни постройки във фаза 2 на „Резиденшъл парк“. В същия комплекс две масивни къщи притежава сегашният президент на републиката заедно със съпругата си Юлиана.

„А и А – архитекти“ работи заедно с „Линднер“ и по небостъргача на бул. „Цариградско шосе“. Когато бъде завършен, това ще бъде най-високата сграда в България – 125,8 м.

#Росен Плевнелиев #Екатерина Захариева #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници