ДПС: Информацията на Цацаров уличава Борисов в тежка клевета

ДПС: Информацията на Цацаров уличава Борисов в тежка клевета
Право на Ахмед Доган е да съди председателя на ГЕРБ за клевета, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изнесената информация от главния прокурор Сотир Цацаров категорично уличава Бойко Борисов в тежка клевета, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан, цитиран от „Фокус“.

По-рано Цацаров обяви, че Софийската градска прокуратура се отказа да образува досъдебно производство срещу бившия премиер, тъй като е установено, че документът, на който Борисов се позовава, не представлява класифицирана информация.

По думите на главния прокурор Борисов не е изнесъл класифицирана информация, като е обявил от парламентарната трибуна, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган е поръчал атентат срещу него преди години.

Не е изненада, че няма данни за подобен атентат срещу Бойко Борисов, каза Лютви Местан.

„Ние бяхме убедени, че няма данни за подобно нещо“, каза Лютви Местан.

„Когато един министър-председател обвинява политик от ранга на г-н Доган в поръчителство, без да има данни за това, както става ясно от изявлението на главния прокурор, това са действия, насочени срещу конституционното устройство на страната“, подчерта Местан.

По думите му е право на набедения Ахмед Доган да съди председателя на ГЕРБ за клевета.

„На г-н Бойко Борисов му отива да бъде една идея по-отговорен, когато продуцира подобни политически вицове“, коментира лидерът на ДПС.

„От един председател на партия се очаква да продуцира политики, да отправя отговорни послания, а не – да произвежда политически вицове, защото някои от тях, освен смях, будят тревога за стабилността на държавата и могат да ерозират и конституционното устройство на българската демократична държава“, обясни Местан.

#Ахмед Доган #Сотир Цацаров #Лютви Местан #Бойко Борисов #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници