Алексей Петров: Управлението беше цирк

Алексей Петров: Управлението беше цирк
Три години ме разследват за „Наглите“, досега няма данни да имам отношение, обяви Алкесей Петров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Шоуто приключи по подобаващ начин, доказателство е, че всъщност това управление наистина беше един цирк“, заяви бившата барета Алексей Петров за отчета на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Когато Цветанов говори срещу мен, той казва: Аз се осмелих да му посегна! Но не казва заради какво, защото просто съм бил неудобен“, каза Петров преди заседанието по делото „Октопод“ в четвъртък, цитиран от „Фокус“

„Той е говорителят на Бойко Борисов, а Борисов е човекът, който се страхува от мен“, подчерта Петров.

По думите на Алексей Петров Цветанов умишлено е отклонил вниманието към него, за да прикрие истинските извършители и това е бил стилът на работа на бившия вътрешен министър през последните четири години.

„Навсякъде, където Цветанов избързващо насочва разследващите в погрешна посока, следва да се разсъждава, че той знае кой е истинският извършител и го прикрива“, обясни Алексей Петров.

По повод разследването на „Наглите“ и това, че Алексей Петров е бил спряган за организатора им, той обясни: „Три години ме разследват за „Наглите“, досега няма данни да имам отношение“.

„Защо по този начин бяха задържани „Наглите“, а не им беше образувано дело за оперативно наблюдение, за да се установят връзките“, попита той.

След като една от свидетелките по делото – Донка Митева, е заплашила, че ако още нещо се случи с нейното дете, няма да се размине и на неговото дете, Петров заяви: „На всички деца се случва в момента в държавата, не разбирам защо аз трябва да съм отговорен за това на кой какво се случва“.

„Ако Господ каже някой ден, че аз трябва да се върна в службите, може и да се погрижа за децата, но сега не съм в тази позиция. Тя казва, каквото са й казали да каже, ако ме обвини, аз ще я съдя за лъжесвидетелство и набедяване“, завърши Петров.

#Алексей Петров #Цветан Цветанов #"Наглите" #"Октопод" #Донка Митева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници