Деяна Костадинова: Увеличението на пенсиите за някои ще е около 2%

Деяна Костадинова: Увеличението на пенсиите за някои ще е около 2%
Мерките, които ще предприемем, в никакъв случай няма да застрашат финансовата стабилност на страната, увери Деяна Костадинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Средно около 9% ще е увеличението на пенсиите, но за някои то ще бъде 9,8%, за други – около 2%, обяви служебният вицепремиер и социален министър Деяна Костадинова пред БНТ.

По думите й увеличение на пенсиите над 10% не може да се случи без законодателна промяна и затова е невъзможно да бъде въведено от служебното правителство.

„Кардинални промени не можем да очакваме, нито сериозни реформи за тези около 3 месеца освен основните задачи на служебния кабинет да организира честни избори“, посочи още Костадинова.

„Това правителство обаче е по-амбициозно и си поставя задача да удовлетвори исканията на гражданите“, увери служебният вицепремиер.

По думите й основният акцент в социалната политика ще е сферата на заетостта.

„Субсидираната заетост в този труден момент е едно приемливо решение, това обаче не е целевата група, която може да доведе до икономически растеж“, обясни Костадинова.

Затова по думите й е необходимо да се префокусират усилията към хората с по-висока квалификация, които могат да подпомогнат бизнеса.

„Мерките, които ще предприемем, в никакъв случай няма да застрашат финансовата стабилност на страната“, увери служебният вицепремиер и социален министър.

#Деяна Костадинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници