Фандъкова предложи Цветомир Жеков и Николай Желев за кметове на „Изгрев“ и „Триадица“

Фандъкова предложи Цветомир Жеков и Николай Желев за кметове на „Изгрев“ и „Триадица“
Кандидатурите ще се гласуват в четвъртък заедно с отстраняването на настоящите кметове, уточни Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветомир Жеков и Николай Желев са предложенията за районни кметове на „Изгрев“ и „Триадица“, обяви столичният градоначалник Йорданка Фандъкова.

Кандидатурите ще се гласуват в четвъртък, заедно с отстраняването на настоящите кметове, уточни Фандъкова, цитирана от „Фокус".

Цветомир Жеков е досегашният зам.-кмет на район „Сердика“, който беше предложен от районни кметове. В момента продължава проверката в район „Изгрев“.

„За мен е важно новите кметове да са почтени хора, да спазват законите и да организират веднага работата в районите. Не познавам лично хората, но най-важното е, че постоянният контрол е гаранция, че дори и да има нарушения, всички следват съответните санкции“ , каза още Фандъкова.

„Звеното за вътрешен одит за последните три години направи 29 проверки в районни администрации. При две от тях бяха констатирани сериозни нарушения – в „Триадица“ и в „Овча купел“, посочи столичният кмет.

„Това продължава - тази година имаме заложени три проверки в „Средец“, „Илинден“, „Студентски град“ и тази извънредна в район „Изгрев“. Това са планови годишни проверки, за които няма конкретна причина, защото смятам, че всички трябва да се проверяват. Там се проверява всичко“, допълни кметът Фандъкова.

Кметът на София поиска оставките на кметовете на район „Изгрев“ – Димитър Димитров, и на район „Триадица“ Стоян Начев, на 5 март.

Оставката на Димитров беше поискана заради високите възнагражденията на служители в администрацията на района, а на Начев – за шофиране в нетрезво състояние.

#Йорданка Фандъкова #Димитър Димитров #Стоян Начев #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници