Борисов: Много направихме, но и много сгрешихме

Борисов: Много направихме, но и много сгрешихме
„България е падала много пъти в капана на популизма, ние оставяме държава с твърди финанси, стабилна държава“", подчерта Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Така както получихме властта, така и я сдаваме на новия кабинет. Искам да благодаря на министрите от старото правителство за това, което правеха, заяви бившият премиер Бойко Борисов по време на церемонията по предаване на властта на служебното правителство.

„Много неща направихме, много можеше по-добре да направим, много сгрешихме, но затова Господ праща изпитанията, за да могат хората да се поучат от грешките. Нямаше смисъл да чакаме още месец и половина да дойдат редовните избори. Решението беше правилно, което взехме, и така има възможност всички политически партии и всички, които искат да участват на изборите, да отидат и да участват, това е единственото демократично нещо – избори и там хората, които са гласували най-много за дадена партия, получават мандат да управляват. Всеки един от вас да отчете това, което е направил добре, и да си направи изводите какво не сме могли да направим по-добре“, заяви Борисов, предаде БГНЕС.

Това, което правихме в строителството, в инфраструктурата, образованието, археологията и хората го оценяват, но има парадокс, то е толкова нормално, че те много бързо свикват с него. Какво по-нормално има една столица да има спортна зала, метро с хиляди подземни паркинги за автомобили, само че нямаше преди. Какво по-нормално да се строят детски градини, паркове, ремонт на училища, само че това не се правеше. Хората бързо свикват и няма смисъл да им натяквам, те го виждат всеки ден. Това, за което не ни стигнаха силите, е балансът, добави Борисов.

Той посочи, че от неговото правителство са се хванали да правят всичко едновременно, „в същото време управлявахме сами в най-тежкото време в света, когато държавите се разпадат и не си мислете, че това време е отминало“.

Борисов каза, че Испания, Италия, Гърция влизат в тежка рецесия в момента.

„Аз истински се радвам следващите правителства да могат да усвоят договорения от нас най-висок възможен бюджет на страна от ЕС, защото отникъде няма да дойдат 12 млрд. евро чисти пари за българските граждани, отникъде. Заварихме спрени всички фондове, в момента оставяме абсолютно всички фондове да работят. Големите инфраструктурни проекти или са договорени с гарантирано финансиране от Брюксел, или са вече на асфалт и на довършителни работи. Ние ще си направим изводи в партията и много честно ще предложим на хората с колко и как може да им се вдигнат доходите, няма да обещаем с нито лев повече от това, което може да даде българската икономика. България е падала много пъти в капана на популизъм, ние оставяме държава с твърди финанси, стабилна държава“, подчерта Борисов.

#Бойко Борисов #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници