Андрей Райчев: България не може да е лекувана преди диагнозата

Андрей Райчев: България не може да е лекувана преди диагнозата
Според Райчев България не може да бъде лекувана, преди да се постави диагнозата. Снимка: glasove.com
A A+ A++ A

„Аз не вярвам, че България може да бъде лекувана, преди да се постави диагнозата“, заяви социологът Андрей Райчев, цитиран от „Фокус“. И допълни: „Ние не можем да направим диагнозата на ситуацията – всички са объркани: и професионалните политици, и непрофесионални политици, и хората, които са на улицата. Те са объркани, защото не е ясно от какво боледува държавата – нямаме съгласие по въпроса“.

По думите му лидерът на правителството Марин Райков е дипломат.

„Този човек е свикнал да прокарва меко някаква политика, но чак да тръгне да лекува – не ми се вярва. А за да имаме диагноза, преди всичко трябва да видим какво става с нашите пари. Къде отидоха 17 милиарда, които Борисов изхарчи повече от Станишев? Защо със 17 милиарда повече хората са излезли на улицата, за да кажат, че нямат пари? Не ми се вярва тези хора да отговорят на този въпрос и да поставят диагноза, а като не поставим диагноза – не можем да лекуваме.“

Относно новия кабинет той каза: „Това са хора, които прекрасно си говорят навънка, ще направят много добро впечатление навънка. Не знам дали ще успеят да успокоят хората вътре – няма да им е лесно“.

#Андрей Райчев #Марин Райков #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници