Кристалина Георгиева: Никога не съм предлагала България да взема заем

Кристалина Георгиева: Никога не съм предлагала България да взема заем
В България трябва да има дебати за леко увеличение на дълга с цел стимулиране на икономиката, смята обаче еврокомисарят. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Еврокомисар Кристалина Георгиева категорично обяви, че никога не е предлагала да се вземе заем от 1 милиарда лева за увеличаване на доходите, каквато информация бе разпространена в медиите.

По думите й в България трябва да има дебати за леко увеличение на дълга с цел стимулиране на икономиката.

„Никога няма да ме видите мен да агитирам в каквато и да е форма за това да загубим постижението на правителството на Бойко Борисов, което беше в много трудни условия, да съхрани финансовата дисциплина“, категорична бе Кристалина Георгиева пред БНР.

„Мен много ме притеснява идеята да вземаме заеми, за да вдигаме доходите, защото, като се свърши заемът, какво ще правим – ще ги сваляме ли, или ще търсим нов заем. Това просто е абсурдна линия, по която да вървим“, каза още еврокомисарят.

По думите й служебният кабинет на дипломата Марин Райков, обявени от президента Росен Плевнелиев във вторник, ще има подкрепата и доверието на европейските институции,.

Тя изрази надежда служебното правителство да получи нужната подкрепа и у нас, за да може да изпълни мисията си.

„Надпартийни експерти. Хора, които с труда си са изградили себе си. Моето очакване е да бъдат посрещнати добре, да им дадем в не многото време, което имат, да си свършат работата, да ги подкрепяме“, така българският еврокомисар коментира имената в служебния кабинет.

„Няма да им е лесно, но аз съм убедена, че ще се справят“, каза още Кристалина Георгиева.

#Марин Райков #Бойко Борисов #Кристалина Георгиева #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници