Меглена Кунева: Имаме решение, което изключва коалиции

Меглена Кунева: Имаме решение, което изключва коалиции
Правителството на Бойко Борисов се концентрира върху магистралите, но ние ще започнем с пътищата от нулата, обяви Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева обяви, че няма намерение да влиза в коалиционно правителство след предсрочните избори на 12 май.

„Имаме решение, което изключва коалиции“, подчерта Кунева пред Нова телевизия.

Правителството на Бойко Борисов се концентрира върху магистралите, които са много фотогенични, но ние ще започнем с пътищата от нулата, каза още Кунева.

По отношение на служебния кабинет начело с дипломата Марин Райков, което ще встъпи в длъжност в сряда, Кунева обяви, че най-важната му задача е осигуряването на честни избори.

Тя припомни, че служебното правителство не може да приема закони и би трябвало да ограничи доста законовите поднормативни актове.

„То може да приеме ясни правила за приемане на законите и изключителна насоченост на това, което на хартия не е никак лошо. Например потребителските съвети към ДКЕВР и др. са факт, но никога това не е изпълнявано. Хората приемат с облекчение, че си отива предишното правителство. Трябва да се види и каква част от сделките на предишния кабинет ще бъдат спрени, защото в последните дни кабинетът раздаваше пари точно на тези монополи“, подчерта Меглена Кунева, цитирана от БГНЕС.

#Меглена Кунева #Марин Райков #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници