Цветанов: Някои медии обслужват организираната престъпност

Цветанов: Някои медии обслужват организираната престъпност
Вместо да обясни за кои медии говори, Цветанов посъветва медиите да се вслушат в показанията по някои дела. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Някои медии обслужват организираната престъпност, обяви вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов  по време на брифинга в Гранитната зала на Министерския съвет, на който бе отчетена работата на министерството през последните четири години.

Малко преди да отчете професионалните резултати - всички акции, които по думите му са същинската работа на МВР, Цветанов заяви, че може да се каже, че някои медии са представители на организираната престъпност, съобщи „Дневник“.

Помолен да ги посочи, министърът в оставка отговори, че не е редно той да казва, и призова медиите да се вслушат „в свидетелските показания по някои дела“.

На брифинга бяха поканени Ангел Бончев и Киро Киров – жертви на отвличания, за които е обвинена групата „Наглите“, Георги Цветанов – основен свидетел по делото „Октопод“, Донка Митева – също свидетел по „Октопод“, Катрин Маркова – майка на отвлечения също от „Наглите“ Джорджио.

От другата страна бяха родители на деца, загинали в катастрофи.

Те първи се изказаха, като благодариха на Цветан Цветанов и посочиха, че той много им е помогнал, защото вече няма споразумения при катастрофи, които да се сключват зад гърба им.

В залата имаше и хора от Стара Загора, пострадали от имотни измами, които също благодариха на вътрешния министър, защото „МВР е имало смелостта да проведе професионално досъдебно производство и да откликне на отправения зов за помощ на пострадалите хора“.

Попитан защо не са поканени близки на отвлечената и убита Мирослава Николова от Перник, нито на Яна Кръстева, която беше намерена мъртва в Борисовата градина в София, Цветанов заяви, че би приел разговор с тях и вероятно те биха могли да участват в такова събитие.

При представянето на данните от отчета на МВР Цветан Цветанов заяви няколко пъти, че е изключително горд от това, което ведомството му е постигнало, но че няма да си дава оценка.

Отчетът продължи почти два часа и половина.

#Цветан Цветанов #Ангел Бончев #Киро Киров #Георги Цветанов #Донка Митева #Стара Загора #Мирослава Николова #Яна Кръстева #Перник #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници