„Еурактив“: Плевнелиев трябва да убеди Европа, че ситуацията е под контрол

„Еурактив“: Плевнелиев трябва да убеди Европа, че ситуацията е под контрол
На срещата на европейските лидери България ще бъде представена от президента си Росен Плевнелиев, който във вторник следобед трябва да обяви състава на служебното правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В срещата на Европейския съвет, която ще се състои в Брюксел на 14 и 15 март, ще участват четиримата нови лидери, след като подадени оставки и проведени избори поставиха начело на Словения, Малта, Кипър и България нови лица, съобщава „Еурактив“, цитиран от агенция „Фокус“.

На срещата на европейските лидери България ще бъде представена от президента си Росен Плевнелиев, който във вторник следобед трябва да обяви състава на служебното правителство след оставката на премиера Бойко Борисов и неговия кабинет.

Предсрочните избори през май най-вероятно ще доведат до парламент, разпокъсан между политически сили, които не желаят да работят заедно и които повдигат въпроси за финансовата стабилност на страната.

Според анализатори една от задачите на Плевнелиев в Брюксел ще бъде да убеди европейските си колеги, че процесите в България са под контрол.

#Европейския съвет #Брюксел #ЕС #Росен Плевнелиев #Бойко Борисов #оставка #избори #Словения #Малта #Кипър #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници