Главният прокурор: Николай Кокинов носи отговорност за Пепи Еврото

Главният прокурор: Николай Кокинов носи отговорност за Пепи Еврото
Главният прокурор обясни, че решението за назначаване на ръководител на следствен отдел е решение на съответния градски прокурор или на съответния окръжен прокурор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Градският прокурор Николай Кокинов носи отговорност за назначаването на Петьо Петров за шеф на Столичното следствие, защото всеки ръководител трябва да носи отговорност за своите кадрови решения, заяви главният прокурор Сотир Цацаров.

Главният прокурор обясни, че решението за назначаване на ръководител на следствен отдел е решение на съответния градски прокурор или на съответния окръжен прокурор. Това не е правомощие на главния прокурор, предаде БГНЕС.

Петьо Петров, познат като Пепи Еврото,  бе прокурорски свидетел по няколко обществено значими дела, а участието му в тях му донесе доста критики от някои среди, коментира „24 часа“.

Следователят бе основен свидетел в процеса срещу бившия шеф на Софийската районна прокуратура Славчо Кържев, както и по делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов и съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров.

Петров изигра ключова роля и в разследването срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров, тъй като прокуратурата твърди, че тримата подсъдими са участвали в „"сговор“, предлагайки му подкуп. Изслушаните записи от СРС-та породиха съмнения дали пък Пепи Еврото не е по-настоятелен и сам не е поискал рушвет.

На 12 юли 2010 г. в София Петров предизвика катастрофа. Дрегерът показа над 1,2 промила алкохол, но кръвната проба на следователя отчете едва 0,2 промила.

Софийската районна прокуратура отказва да образува дело, тъй като по закон такова се образува, ако кръвната проба покаже над 1,2 промила.

#Петьо Петров #Пепи Еврото #Николай Кокинов #Сотир Цацаров #София #прокурор #назначение #Николай Цонев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници