Intel отново ухажва Apple за процесорите на iPhone и iPad

Intel отново ухажва Apple за процесорите на iPhone и iPad
A A+ A++ A

Според анализ на Reuters, Intel отново са започнали да ухажват Apple с цел постигане на стратегическо партньорство, което може да доведе до това, че процесорният гигант да поеме производството на чиповете за iPhone и iPad. Причините за евентуалната сделка според агенцията са няколко. От една страна, Intel в момента не може да натовари производствените си мощности заради спада на продажбите на настолни компютри и лаптопи, а от друга, Apple иска да се откъсне от своята зависимост от Samsung.

Сигнал, че такава сделка е възможна, е фактът, че миналата седмица за пръв път в своята история Intel започна да произвежда чипове за друга компания. Договорът с Altera за производство на процесори на ишлеме показва, че Intel вече са склонни да правят известни компромиси, за да постигнат максимално натоварване на високотехнологичните си заводи. Според източници на Reuters още миналата година висши мениджъри на Intel и Apple са дискутирали производството на процесори за нуждите на мобилното подразделение на компанията от Купертино, но не са стигнали до споразумение.

Вицепрезидентът на Intel Сунит Рики пък само преди дни спомена, че компанията е на път да поеме производството на процесори за голям играч на мобилния пазар, без да уточнява повече подробности. От Apple засега също отказват коментар, но всички сигнали сочат, че двете фирми готвят нещо съвместно. За Intel производството на ARM процесори би било революционен ход, но пък потенциалните приходи вероятно могат да накарат гиганта да се реши и на тази стъпка.

http://www.reuters.com/article/2013/03/07/us-intel-foundry-idUSBRE92609R20130307

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино