Депутатите отказаха да се занимават с нови промени в Изборния кодекс

Депутатите отказаха да се занимават с нови промени в Изборния кодекс
Събралите пред Народното събрание обещаха да протестират и в 18 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите отказаха да се занимават и с нови промени в Изборния кодекс.

Това предизвика остри реакции сред събралите се около 40-50 протестиращи пред сградата на Народното събрание, съобщи БНР.

„Не искат гражданите! Искат отново тази политическа каста да се възпроизвежда. Ще позволим ли това? Не!“, обяви един от лидерите на протестите Янаки Ганчев.

За кратко призиви към обединение и стиковане на исканията от мегафона отправи към протестиращи и излезлият от парламента лидер на „Атака“ Волен Сидеров.

Протестиращите заявиха, че за да дойдат пред парламента, са призовани от съобщение в социалните мрежи.

Те бяха категорични, че довечера ще се съберат отново в 18 часа, за да отстояват исканията си. Палатките пред парламента са вече седем.

Народното събрание отказа да задължи правителството да предприеме действия за отнемане на лицензите на ЕРП-тата. За такова решение настояваха от партия „Атака“.

Волен Сидеров посочи в мотивите за отнемане на лицензите на ЕРП-тата, че те не са спазили договорите за инвестиции и са влошили качеството на услугата.

Парламентът отхвърли и проекторешението на БСП за налагане на мораториум върху всички разпоредителни сделки и строителни дейности на територията на 14 плажни ивици.

Час и половина депутатите от опозицията и управляващите се обвиняваха взаимно.

Румен Петков от БСП обяви, че министърът в оставка Лиляна Павлова продължавала да краде, а Петър Петров от ГЕРБ му отвърна, че червеният съветник Росен Карадимов е придобил земи в Шабла.

Независимият депутат Кирил Гумнеров заяви, че ще продължи да настоява Народното събрание да гласува предложението му за промени в Изборния кодекс, което да даде възможност с пропорционални листи гражданите да участват в изборите, без необходимостта да ползват посредничеството на политическа партия.

Предложението му не беше включено в дневния ред на парламента.

#Янаки Ганчев #Волен Сидеров #Румен Петков #Лиляна Павлова #Петър Петров #Росен Карадимов #Кирил Гумнеров #Народното събрание #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници