Яне Янев получил 10 сигнала за нарушения на „кметове фараони“

Яне Янев получил 10 сигнала за нарушения на „кметове фараони“
Такива сигнали има изпратени и срещу кмета на Варна Кирил Йорданов, посочи Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 10 сигнала за закононарушения на така наречените „кметове фараони“ са подадени в парламентарната Комисия за борба с корупцията по високите етажи на властта, обяви в кулоарите на парламента председателят на комисията Яне Янев.

„Такива сигнали има изпратени и срещу кмета на Варна Кирил Йорданов“, посочи Янев, цитиран от БНР.

По думите му през последите дни е постъпила добре аргументирана информация за организирана престъпна група в Община Варна.

„Жалбоподателите са две граждански организации и няколко личности с активна гражданска позиция във Варна, аргументират, че в Община Варна е имало организирана престъпна група, начело с Кирил Йорданов, в която влизат директори на дирекции, общински съветници и представители на бизнеса, които са осъществявали обществени поръчки, предварително нагласени“, разясни лидерът на РЗС.

„Освен това в сигнала има изключително аргументирани твърдения за търговия с влияние, използване на документи с невярно съдържание. И аз не знам какво правят варненските прокурори. Събудете се, моля ви! Няма ли как някой от вас да се трогне?“, попита Янев.

Кметът на Варна Кирил Йорданов обяви, че подава оставка по-рано в сряда.

От РЗС за пореден път настояха парламентът да разгледа предложението им законово да бъдат задължени претендентите за власт да обявят предварително какви доходи и имущество имат.

От партията искат да излязат и на светло възнагражденията на директори на важни дирекции.

„Шефовете на ЕРП-тата са част от енергийната мафия и предвид това, че служебното правителство би следвало да работи при абсолютна прозрачност. Това са директори на дирекции в НАП, директори на дирекции в „Митници“ и директори на дирекции в Комисията за конфискация“, каза още Янев.

#Яне Янев #Кирил Йорданов #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници