Цветан Цветанов: Ще хванем похитителите на Лара

Цветан Цветанов: Ще хванем похитителите на Лара
Похитителите още не са осъществили контакт, съобщи Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще хванем похитителите на дъщерята на Евелин Банев-Брендо, обеща вътрешният министър в оставка Цветан Цветанов, като посочи, че до момента извършителите на престъплението не са установили контакт с никого от системата.

„Полагайки усилия, ще можем да стигнем до хората, които направиха това престъпление. Най-важното е детето да се върне живо. Всяка една жертва при подобно престъпление е застрашена“, обяви Цветанов пред Би Ти Ви във връзка с отвличането на Лара - дъщерята на Евелин Банев-Брендо.

„Това, което се случи вчера, е изключително неприятен инцидент. Към настоящия момент нямаме никаква комуникация, която да е направена към системата. Обръщам се към всички, които имат някаква информация, да я споделят в специализираните звена на МВР“, добави Цветанов, цитиран от „Фокус“.

„Определено се заформя възход на организирана престъпност. За територията на София през последните 25 дни има завишаване с 20% на кражбите на автомобили“, посочи министърът в оставка.

„В немалко случаи организираната престъпност е доста доволна от това, което се случи в България. Има представители, които дори са празнували в деня, когато беше дадена оставката на правителството“, заяви Цветан Цветанов.

„Точно в периода, когато Румен Петков беше министър на вътрешните работи, беше осуетено предаването на Брендо по разследването, което течеше в Италия. Точно Румен Петков беше човекът, който провеждаше оперативни срещи с Алексей Петров и братя Галеви“, посочи Цветанов.

Румен Петков обяви по-рано, че е подписал разработката срещу Брендо, но никога не се е срещал с него.

Цветанов поясни, че разследването на престъпленията на Брендо в Италия продължава.

„На 8 март предстои второ заседание по делото на групата на Евелин Банев-Брендо. Той е в Италия в момента“, каза още вицепремиерът в оставка.

#Италия #Алексей Петров #братя Галеви #Румен Петков #Евелин Банев-Брендо #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници