Общински съветник от Варна обяви гладна стачка, иска проверка на дейността на общината

Общински съветник от Варна обяви гладна стачка, иска проверка на дейността на общината
Общинският съветник от Варна Цветелина Танмъзова настоява за пълна проверка в Община Варна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цветелина Тънмазова, общински съветник във Варна, обяви гладна стачка с искане за ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на общината.

Това пише Тънмазова в отворено писмо до Агенцията за държавна финансова инспекция, Сметната палата на Република България, Националната агенция за приходите, Прокуратурата на Република България и президента Плевенлиев.

„Обявявам гладна стачка с искане за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна, в това число действията на кмета, заместник-кметовете, всички директори на дирекции и Общинския съвет за период, включващ минимум настоящия и предходния мандат“, се казва в писмото.

Общинският съветник настоява и за задълбочена проверка на всички обществени поръчки за периода, както и на общинските търговски дружества и предприятия.

Танмъзова призовава за „изнасяне на общественото внимание на констатациите от проверката и в случай на установени нарушения, подвеждане под отговорност на съответните лица“.

„С това писмо моля всички да не се залъгват - само оставката на кмета на Варна, търсена от протестиращите, няма да донесе желания ефект. Нужно е цялостно изчистване на системата от корупционни практики в града ни“, завършва Танмъзова.

#Община Варна #проверка #общински съветник #гладна стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници