Борисов: Ако слушаме Станишев, следващият премиер ще е моята секретарка

Борисов: Ако слушаме Станишев, следващият премиер ще е моята секретарка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание изказване на лидера на БСП Сергей Станишев, че няма да е следващ премиер, независимо от резултатите на изборите.

От стенограмата, публикувана на сайта на Министерския съвет, става ясно, че Борисов е заявил:

„Затова и подадохме оставка, затова се дръпнахме, затова сме готови, ако предлагат нова форма на управление с граждански сдружения – ще закрием партиите, ще си направим гражданско сдружение, каквото бяхме – то не е и закрито, Фандъкова е председател на гражданското сдружение и тогава всички, които ни подкрепят... Така че мен са ме издигнали гражданите – инициативен комитет ме издигна, без партия, без нищо, за кмет на София и го спечелих. Така че всички, които считат, че могат по-добре да управляват от гражданските сдружения не да казват – ние не искаме да участваме във властта или да управляваме, искаме отстрани да стоим и да си бъдем все такива. За съжаление, отстрани не става. Да си направят веднага партия, да си направят депутати, да си направят кабинет, ние с радост ще ги приветстваме. Но важно е да има отговорни хора, а не това, което ни се предлага от Станишев“, казва Борисов.

„Иначе аз веднага мога да отговаря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи. Това отговорно ли е, което предлага Станишев?! Доган така го направи. И да се събират някъде и да вземат решения и просто само да ги свеждат. Все едно премиерът или министри ще бъдат секретарки... Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде...?! Но за да му отговоря, защото това е дезертьорство, че и ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде. Тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита. Просто това е несериозно. Нали политическата отговорност във всяка една държава, излъчват лидерите си, те участват в предизборна кампания. И аз в това отношение толкова много се радвам на тези граждани, защото има едни други, които вече горе-долу са ми ясни – даже и днес са посочени – дядо, вуйчо... Но, както и да е – ние, повтарям, трябва да бъдем винаги честни с хората“, казва Борисов.

#Бойко Борисов #Сергей Станишев #служебен премиер #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници