Станишев: Трябва да действаме бързо

Станишев: Трябва да действаме бързо
Според Станишев: страната е в много тежка ситуация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че е предложил на президента Пленелиев „неотложни действия, защото ситуацията в страната е изключително тежка“.

„По време на речта на президента правителството показно изцяло отсъстваше от парламента, то се занимава в момента само с вършене на безобразия, унищожаване на документи, в страната има безвластие“, добави Станишев, предава БГНЕС.

„Представих пакет от мерки в здравеопазването – спешни спасителни мерки. Трябва да има тотална ревизия на разходите на НЗОК. Оставка на целия надзор на НЗОК, в него е и зам.-министърката, която се прави на опозиция сама на себе си“, поясни Станишев.

Той подчерта, че новото служебно правителство трябва да назначи нов надзорен съвет.

„Директорите на болниците трябва да подготвят планове за работа в условия на криза. Пакетът от мерки, които представихме вчера, са насочени към служебното правителство, то е длъжно пред хората на България да каже реалното състояние на бюджета в държавата, а и в отделните системи. Защото Дянков представи измамна и манипулативна картина. Една дума не беше казана за това, че болниците дължат около 600 млн. лева и огромна част от болниците са във фалит“, заяви Станишев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници