Димитър Попов: Може да убият Бойко

Димитър Попов: Може да убият Бойко
Снимка: в. „24 часа“
A A+ A++ A

Президентът няма вид на човек, който се плаши. Но ако Бойко се оттегли или го убият, което не е невъзможно, Плевнелиев ще загуби стабилността си, заяви бившият премиер Димитър Попов.

„Сега никой не стои зад него. Но ще опита да създаде около себе си мощна структура от интелектуалци. Президентът е амбициозен. Навремето с бургазлията Георги Иванов с по едно костюмче и джобни пари заминаха за Германия. И не се върнаха, докато не се осъществиха. Сега имат фирми за метално строителство, развиха бизнеса, и то в индустриална Германия“, коментира Попов пред в. „24 часа“.

„Положението е сложно, управляващата партия е в оставка. Но правителството управлява, докато се разпусне. Ще го наследи служебно. Ако се тръгне към програмно правителство, се създава сложен и нестабилен казус. Каква ще е програмата - да направим съюз срещу монополите ли, да свикаме ново Народно събрание? Ще хвърлим ненужни усилия още 2 г. Дотогава ще се появи нов политически фронт, ще изчезнат 1-2 стари партии“, коментира бившият премиер. 

Изборите трябва да се насрочат за май или юни. Другата програма е да се премахнат монополните сили. Но това е работа на парламента, смята той.

Димитър Попов е министър-председател от 20.12.1990 до 8.11.1991 г.

Роден е през 1927 г. в Кула. Завършва право в Софийския университет през 1950 г.

Работи 2 години като миньор, след което е юрисконсулт в София. От 1972 до 1990 е съдия в Софийския градски съд.

По време на икономическата криза през 1990 г. Димитър Попов оглавява правителството „на националното съгласие“, подкрепено от повечето политически партии.

През 1992 г. се кандидатира неуспешно за президент от името на Българската национална демократическа партия.

#Димитър Попов #Росен Плевнелиев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници